Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami | Asijská ozvěna

Opakování – matka moudrosti. Takže moudře opakujeme kuřecí nudličky a moudře jejich přípravu proměňujeme, aby nám jídlo pořád chutnalo a nezevšednělo.

Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami | Asijská ozvěna
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tuhle rychlou záležitost zvládne i naprostý začátečník, takže žádný strach. I když vím, že tyhle stránky navštěvují zkušení kuchaři a kuchařky, kteří oátrají stejně jaké já po něčem novém. To nové tedy právě nabízím. Neříkejme tomu jídlo čína, je to asijská ozvěna, hlavně kvůli ingrediencím.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
12 minut
Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami | Asijská ozvěna
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tuhle rychlou záležitost zvládne i naprostý začátečník, takže žádný strach. I když vím, že tyhle stránky navštěvují zkušení kuchaři a kuchařky, kteří oátrají stejně jaké já po něčem novém. To nové tedy právě nabízím. Neříkejme tomu jídlo čína, je to asijská ozvěna, hlavně kvůli ingrediencím.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
12 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do misky.
    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky
  2. Zasypeme lžičkou kukuřičného škrobu, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme.
    Zasypeme škrobem
  3. Pokropíme olejem
  4. Smícháme na omáčku kuřecí vývar, sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžový ocet a cukr.
    Smícháme omáčky
  5. Přidáme 2 lžičky kukuřičného škrobu. Dobře promícháme.
    Přidáme škrob
  6. Přilijeme vývar a dobře promícháme.
    Přidáme vývar
  7. A můžeme restovat maso. Připravíme si prolisovaný česnek, zázvor, omáčka už čeká.
    Před restováním
  8. Rozehřejeme olej ve woku, přidáme prolisovaný česnek a zázvor.
    Orestujeme česnek a zázvor
  9. Orestujeme tak 30 sekund, pak hned přidáme kuřecí nudličky. Pokud je oleje málo, přidáme ještě lžíci řepkového oleje. Maso restujeme tak 3 až 5 minut.
    Přidáme maso
  10. Přidáme nakrájenou jarní cibulku.
    Přidáme cibulku
  11. Ještě přidáme hned fazolky. Za stálého míchání restujeme tak 2 až 3 minuty.
    Přidáme fazolky
  12. Promícháme, restujeme.
    Promícháme, restujeme
  13. Vmícháme připravenou omáčku a mícháme, aby omáčka zhoustla. Vaříme na mírném ohni tak 3 minuty.
    Přilijeme omáčku
  14. Podáváme. Můžete přidat ještě rýži. S tou si dozajista už poradíte, že? Když do vody ještě přidáte kuřecí vývar, dostane rýže další chuť.
    Příprava rýže
  15. Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami

Kuře v čínské směsi | Rychlovka, když není moc času

Chystal jsem se na jiný recept, ale nabral jsem zdržení, takže jsem si za pochodu sumíroval, co by se dalo stačit za krátkou dobu a bylo to zase k jídlu. Postup je triviální, ale trochu víc jsem se rozpovídal, kdyby sem třeba zavítal naprostý začátečník a někdo mohl zaváhat, co tím autor a kuchař myslí. Všichni zdatní mi jistě prominou.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10-12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10-12 minut
Pro tu chvíli zvítězila mražená zelenina, které výrobce říká Čínská směs, takže trochu nouzovka a klasika ve složení. A spoluhráčem jsou kuřecí stehenní řízky. Když nasadíte čestvou zeleninu, bude to trvat jen o trochu déle, ale také jídlo bude barevnější.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10-12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10-12 minut
Pro tu chvíli zvítězila mražená zelenina, které výrobce říká Čínská směs, takže trochu nouzovka a klasika ve složení. A spoluhráčem jsou kuřecí stehenní řízky. Když nasadíte čestvou zeleninu, bude to trvat jen o trochu déle, ale také jídlo bude barevnější.
Kuře v čínské směsi | Rychlovka, když není moc času
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Začneme přílohou, protože se bude vařit tak asi 12 minut, do té doby už by mělo být vše hotovo, abyste mohli ihned podávat. Takže dáme vařit rýži. Na 1 a 1/2 dílu vody patří 1 díl rýže. Pro klasického jedlíka stačí tak dávka 1 šálku rýže, a bude to stačit pro dva. Tudíž dáme vařit 1 a 1/2 šálku vody a do vřící vody vyspeme rýži, promícháme. Chvíli necháme vařit, pak zakryjeme, vypneme vařič a rýži necháme dojít, což fakt celé trvá tak asi 12 minut.
  2. Kuřecí řízky nakrájíme na pásky, nudličky se vám asi nepovedou, jako mně, ale nemusíme mít všechno dokonale pravidelné. Někdo od masa odřezává zbytky tuku, já jen ty, které už u masa jenom tak visí, takže něco zůstane.
  3. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí maso, aby se zatáhlo i mírně opeklo. Tak asi 4 až 5 minut. Pak dáme stranou.
    Maso orestujeme
  4. A opečeme
  5. Ve stejné pánvi orestujeme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Asi 2 minuty.
    Orestujeme cibuli
  6. K cibuli přidáme směs čínské zeleniny, nasekaný česnek a chilli papričky a orestujeme, tak asi 3 minuty. Čerstvá zelenina bude potřebovat trochu delší čas. Můžete dochutit solí, já se spoléhám na slanost sójové omáčky.
    Přidáme čínskou směs zeleniny
  7. Přidáme česnek a chilli
  8. Přidáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a vodu, promícháme a vaříme asi 1 minutu.
    Přidáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a vodu
  9. K zelenině vrátíme opečené maso, promícháme, zakryjeme a odstavíme z plotny, chvilku necháme, aby se maso prohřálo.
    Maso vrátíme, promícháme a prohřejeme
  10. Ihned podáváme s rýží.
    Podáváme s rýží

Restované kuře se zeleninou | Asijská kuchyně jen tak z hlavy

Některé věci se dají okoukat, vykoukat i kopírovat, ale tenhle recept se rodil postupně v hlavě, podle toho, co mám po ruce nebo lze ještě dokoupit za rohem. Tak se pustíme do receptu s asijským nádechem. Krom kuřecích stehenní řízků použijeme dvě barvy paprik, zelené fazolky, jarní cibulku, pak choi a česnek. A nebude chybět ani sojová omáčka!

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Můžete tomuto jídlu klidně říkat "čína", protože jakmile smícháte maso se zeleninou a nasadíte sójovou omáčku, už se takhle říká skoro všemu.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Můžete tomuto jídlu klidně říkat "čína", protože jakmile smícháte maso se zeleninou a nasadíte sójovou omáčku, už se takhle říká skoro všemu.
Restované kuře se zeleninou | Asijská kuchyně jen tak z hlavy
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si maso, které nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme. Smícháme sójovou omáčku s ústřicovou a do této směsi naložíme maso. Necháme stát v pokojové teplotě 15 minut. Papriky nakrájíme na proužky, pak choi zbavíme spodní části košťálu a nakrájíme napříč na kousky, česnek nasekáme nadrobno. Červenou cibuli překrojíme podélně na půlku a napříč nakrájíme měsíčky. Dáme vařit rýži.
    Připravíme si
  2. Rozehřejeme 2 lžíce oleje ve woku a orestujeme naložené kousky masa. (Marinádu si dáme stranou.) Asi tak 5 až 6 minut. Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
    Maso orestujeme
  3. Přidáme lžíci oleje a orestujeme nasekaný česnek. Stačí 1 minuta.
    Česnek orestujeme
  4. Přidáme nakrájenou zeleninu: cibuli, papriky, pak choi a restujeme 3 minuty. Pak přidáme zelené fazolky (mohou být mražené), zalijeme 3 lžícemi marinády a 2 lžícemi vody. Přidáme na asi 2cm kousky nakrájenou jarní cibulku. Vaříme ještě 5 až 6 minut, aby zelenina změkla.
    Zelenina
  5. Do pánve k zelenině vrátíme maso, promícháme a vaříme ještě tak 4 minuty.
    Vrátíme maso
  6. Podáváme s rýží.
    Servírujeme s rýží
Tip:

O pak choi, téhle zelenině, která trochu voní jako kedlubna, ale je měkkoučká už tady byla řeč.

Kuřecí kousky s pak choi | Snadné a rychlé | Objevování neznámého

Už jste narazili na takovou podivnou zeleninu s ještě podivnějším jménem pak choi? Může to vypadat, že čekanka povyrazila, nebo, že špenát má nějakou divnou bulvu a možná, že se mangold zbláznil. Ale je to pak choi. A co s tím? Divím se obchodníkům, že nové věci prostě šoupnou do regálu bez řečí a zákazníci, snažte se. Tak jsem se snažil, pátral a vypátral. Je to zelenina oblíbená v jižní Číně a jihovýchodní Asii. Pak choi. V mandarinské čínštině to doslovně znamená modro-zelená zelenina, ale jinak se používá při hovoru s cizinci spíše označení „čínské zelí“, což není toté, co známe pod pojmem „pekingské zelí“. Na Filipínách, pokud byste tam někdy zabloudili se téhle zelenině říká „pechay“ nebo „petsay“. Česky zeleninu neumíme pojmenovat, takže nám zbývá se držet jména „pak choi“, v některých receptech v angličtině najdete i označení „bok choy“. Tak copak s tím uděláme?

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 10 minut marinování
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 10 minut marinování
Doba vaření
10 minut
Zkusíme rychlý recept, který se bude podobat receptu blogerky Bee, o které je už na těchto strákách řeč. Potřebujeme kuřecí maso, zázvor, sojovou omáčku a ústřicovou omáčku. A jste hotovi tak za 20 minut se vším, když souběžně připravíte i přílohu – rýži. A protože je to rychlá záležitost, dejte včas vařit rýži, aby vše v cílové rovince klaplo do sebe. Ale to bych nebyl já, že když zakopnu o něco zajímavého do kuchyně, beru. Takže do receptu přidávám žampiony.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 10 minut marinování
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 10 minut marinování
Doba vaření
10 minut
Zkusíme rychlý recept, který se bude podobat receptu blogerky Bee, o které je už na těchto strákách řeč. Potřebujeme kuřecí maso, zázvor, sojovou omáčku a ústřicovou omáčku. A jste hotovi tak za 20 minut se vším, když souběžně připravíte i přílohu – rýži. A protože je to rychlá záležitost, dejte včas vařit rýži, aby vše v cílové rovince klaplo do sebe. Ale to bych nebyl já, že když zakopnu o něco zajímavého do kuchyně, beru. Takže do receptu přidávám žampiony.
Kuřecí kousky s pak choi | Snadné a rychlé | Objevování neznámého
Potřebujete:
Marináda
Omáčka
Jednotky:
Jak na to:
  1. Smícháme marinádu.
    Marináda
  2. Nakrájíme kuřecí maso a necháme 10 minut marinovat.
    Maso nakrájíme
  3. Smícháme všechny ingredience na omáčku. Důkladně promícháme. Připravíme si zázvor a žampiony.
    Příprava omáčky
  4. Rozehřejeme 1 lžíci oleje v pánvi wok. Rychle orestujeme kuřecí marinované kousky, aby se maso zatáhlo. Dáme stranou.
    Maso orestujeme
  5. Zbývající olej rozehřejeme ve woku, přidáme nakrájený zázvor a opékáme, aby rozvinul aroma. Vrátíme kuřecí maso a promícháme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony. Promícháme.
    Maso zpátky do pánve
  6. Přidáme nakrájené listy pak choi a promícháme.
    Pak choi
  7. Přilijeme omáčku a chvilku povaříme.
    Přidáme omáčku
  8. Pak zakryjeme a chvilku dusíme.
    Zakryjeme
  9. Podáváme s rýží.
    Přílohou je rýže
Tip:

Seznamte se:
Pak choi, velice oblíbená zelenina nejenom v Číně, se k nám dostává třeba ze Španělska.

Pak choi
Pak choi