Alio olio s feferonkou | Rychle a zběsile?

Tím dovětkem jsem to přehnal. Rychlost stačí, pokud nesnášíte ostré, myslím, že se můžete vyhnut i zběsilosti a vynechat feferonku.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Špagety s česnekem, olivovým olejem a feferonkou jsou něco jako fast-food. Rychlé a kdykoliv k mání. Můžete zapomenout na sýr, není potřeba, protože tenhle tradiční italský těstovinový pokrm původem z Neapole se bez sýra obejde. Podle tradičních receptů se totiž sýr nepřidává. Ale pokud na tom trváte, určitě špagetám neublížíte. Spaghetti aglio e olio neznamená nic jiného než „špagety s česnekem a olivovým olejem“. Jak prosté Watsone.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Špagety s česnekem, olivovým olejem a feferonkou jsou něco jako fast-food. Rychlé a kdykoliv k mání. Můžete zapomenout na sýr, není potřeba, protože tenhle tradiční italský těstovinový pokrm původem z Neapole se bez sýra obejde. Podle tradičních receptů se totiž sýr nepřidává. Ale pokud na tom trváte, určitě špagetám neublížíte. Spaghetti aglio e olio neznamená nic jiného než „špagety s česnekem a olivovým olejem“. Jak prosté Watsone.
Alio olio s feferonkou | Rychle a zběsile?
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na al dente. Česnek nakrájíme na plátky a feferonku napříč, tak na kolečka. Předtím ji ale zbavíme zrníček. Osmahneme v rozpáleném oleji.
  2. Do pánve se česnekem a feferonkou přidáme uvařené špagety a dobře promícháme, aby se k nim dostal i voňavý olej. Chvíli ještě prohřejeme.
  3. Podáváme.

Špagety s krevetami | Variace

Další reminiscence na pobyt u moře. Krevety mi pomohou navodit tu atmosféru, pohodovou, jak jinak. Už tu máme krevetyšpagety a zase další pochutnání. Najdete tu ještě dalšídalší. Ale jedeme dál. No zalistujte si třeba na těchto stránkách ještě o něco víc.

 

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.
Špagety s krevetami | Variace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Dáme vařit osolenou vodu a do ní pak v momentě varu přidáme špagery. Vaříme al dente. Takže tak 8 minut.
  2. Nakrájíme červenou cibuli. Jednu najemno, druhou na půlměsíčky.
  3. Nasekáme stroužky česneku.
  4. Nachystáno.
  5. Rozpálíme olivový olej na středním plameni.
  6. Osmahneme cibuli do sklovata.
  7. Přidáme česnek a krátce osmahneme. Pamatujte, že česneku stačí 30 sekund.
  8. Přidáme krevety.
  9. Přidáme rajčata, částečně překrájená, částečně celá.
  10. Přidáme nasekanou bazalku.
  11. Zakapeme šťávou z poloviny citronu.
  12. Přidáme zcezené špagety.
  13. Zalijeme vodou ze špaget. Dobře promícháme.
  14. Osolíme a opepříme.
  15. Podáváme posypané ještě nasekanou bazalkou.

Česnekové špagety | Aglio olio e peperoncino

Jak je to možné? Všichni je určitě znají, všichni je připravují, ale já jsem je nějak opomíjel. Česnekové špagety začínají být horkým favoritem na šup šup večeři.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2 osoby
Doba vaření
15 minut
Porce
2 osoby
Doba vaření
15 minut
Aglio olio e peperoncino, tedy špagety s česnekem a feferonkou jsou jednou z variant italské klasiky z Neapole. Ortodoxní kuchaříci budou trvat na to, že se do těchto špaget nepřidává ani rajče ani parmazán. Italové se s tím ale tak nemažou, přidávají ještě třeba kapary nebo olivy, sardelky či mandle. Ale opravdu záleží na chuti i tom, co máte po ruce. Takže se netrapte tím, že se vaše večeře liší od té tradiční. Nevaříme přece v Muzeu aglio olio. A večeři máte hotovou za nějakých patrnáct minut. Záleží na tom, jak dlouho trvá než se začne vařit voda na špagety. Pak už podle návodu all dente stačí jedenáct minut plus minutu či dvě na smíchání a servírování.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2 osoby
Doba vaření
15 minut
Porce
2 osoby
Doba vaření
15 minut
Aglio olio e peperoncino, tedy špagety s česnekem a feferonkou jsou jednou z variant italské klasiky z Neapole. Ortodoxní kuchaříci budou trvat na to, že se do těchto špaget nepřidává ani rajče ani parmazán. Italové se s tím ale tak nemažou, přidávají ještě třeba kapary nebo olivy, sardelky či mandle. Ale opravdu záleží na chuti i tom, co máte po ruce. Takže se netrapte tím, že se vaše večeře liší od té tradiční. Nevaříme přece v Muzeu aglio olio. A večeři máte hotovou za nějakých patrnáct minut. Záleží na tom, jak dlouho trvá než se začne vařit voda na špagety. Pak už podle návodu all dente stačí jedenáct minut plus minutu či dvě na smíchání a servírování.
Česnekové špagety | Aglio olio e peperoncino
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Dáme vařit špagety podle návodu all dente. Mezitím máme čas připravit vše ostatní. Česnek nakrájíme na plátky a papričku, kterou jsme zbavili semínek, nakrájíme na kolečka.
  2. Ještě nakrájíme nať jarní cibulky. Použil jsem ji jako náhradu za petrželku a bude sloužit k ozdobení při podávání.
  3. Na oleji osmahneme česnek a papričku.
  4. Přidáme nepropláchnuté špagety.
  5. Dochutíme mletý barevným pepřem. Posypeme nasekanou natí cibulky a posypeme vločkami sýra.

Chilli krevety v tomatové omáčce | Špagety nemohou chybět

Nejsem žádný námořník nebo rybář, krevety ulovené v Tesco také dobře poslouží. Ostatně při nákupu velkého pytle nezbyde člověku nic jiného, při dvou strávnících, aby si připravil hned několik obědů či večeří. Takže krevety máme tadytadytady. A také tady. A najdete jich na stránce víc. Jo, kdysi jsem krevetám moc nehodoval, ale teď už je to jiná. Pořád pokukuji v obchodě po těch nevyloupaných, ale ještě jsem nějak nenašel odvahu či čas se do nich pustit. Zatím si vystačím s těmi vyloupanými. A jak bylo zmíněno na začátku, mám jich docela zásobu.





Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut

Tohle jídlo zvládne každý začátečník. Příprava trvá kratičce a hned je hotovo. A efekt je pořádný. Tedy, pokud to někdo chce ocenit. Pozor, kdo nerad pálivé, může se umírnit a dát jenom jednu chilli papričku. Nebo si uvařit krupicovou kaši. Pozor, při scezení špaget si nechte hrnek vývaru z nich pro další krok.


Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut

Tohle jídlo zvládne každý začátečník. Příprava trvá kratičce a hned je hotovo. A efekt je pořádný. Tedy, pokud to někdo chce ocenit. Pozor, kdo nerad pálivé, může se umírnit a dát jenom jednu chilli papričku. Nebo si uvařit krupicovou kaši. Pozor, při scezení špaget si nechte hrnek vývaru z nich pro další krok.

Chilli krevety v tomatové omáčce | Špagety nemohou chybět

Potřebujete:

Jednotky:

Jak na to:
  1. Připravíme si všechno k ruce, krevety necháme rozmrazit, špagety dáme vařit v osolené vodě.
    Připravíme si

  2. Nakrájíme cibuli, na půlky a pak napříč na plátky. Papričky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na jemné plátky.
    Nakrájíme

  3. Na oleji osmahneme cibuli s papričkami a česnekem, tak 3 minuty.
    Osmahneme

  4. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou.
    Přidáme rajčata

  5. Zalijeme vodou ze špaget. Stačí tak trochu, nevaříme polévku!
    Zalijeme vodou ze špaget

  6. Provaříme tak 3 minuty.
    Povaříme

  7. Přidáme krevety.
    Přidáme krevety

  8. Opepříme a osolíme. Provaříme tak asi 5 minut, aby se krevety dobře uvařily a zrůžověly.
    Opepříme a osolíme

  9. Přidáme scezené špagety. Pokud vám při jejich vaření ujela ruka, přidávejte postupně, sami uvidíte, zda množství v pánvi už postačuje.
    Přidáme špagety

  10. Prohřejeme špagety s omáčkou.
    Prohřejeme

  11. Podáváme zdobené nasekanou čerstvou bazalkou.
    Podáváme