Krevety s brokolicí a špagetami | S vínečkem bílým

Krevety se tady objevují už docela často. Ale zatímco jsem sáhnul po těch menších vyloupaných, dneska jsou tu větší kalibři. Vyloupané s ocasy, jejich údajnou domovinou byl Vietnam. Jmenují se Panaeus monodon, kdyby se s nimi chtěl někdo seznámit. Můžete samozřejmě zkusit i krevety s kadeřavou kapustou nebo i krevety s bramborovu kaší.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
A možná, že jednou dojdeme až k obrovským tygřím krevetám. Tak to už bude mela. Ale teď zpátky k těm menším větším.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
A možná, že jednou dojdeme až k obrovským tygřím krevetám. Tak to už bude mela. Ale teď zpátky k těm menším větším.
Krevety s brokolicí a špagetami | S vínečkem bílým
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Na rozpáleném oleji orestujeme nahrubo nasekaný česnek a feferonku. Přidáme blanšírovanou brokolici a na čtvrtiny nakrájená rajčátka. Restujeme ještě 2 minuty. Pak přidáme krevety a povaříme tak 3 minuty, aby zrůžověly.
    Orestujeme
  2. Přilijeme víno a necháme provařit. Mezitím si uvaříme v osolené vodě špagety.
    Přilijeme víno
  3. Trochu vývaru ze špaget přidáme ke krevetám. Přidáme scezené špagety, mírně osolíme a opepříme. Promícháme.
    Provaříme
  4. Podáváme.
    Podáváme
Tip:

Blanšírovaná brokolice je vlastně brokolice rozebraná na růžičky a vařená ve vroucí osolené vodě tak 3 až 4 minuty, pak ji scedíme a prolijeme studenou vodou.

Kuřecí prsa v krémových špagetách | Toskánská inspirace

Když napíšu, že jsou to prsa po toskánsku, tak se někdo ozve, cože jako a jestli jako opravdicky. Tak se vyhýbám konfliktu. Co je po toskánsku, tam je rajče, něco zeleného a něco bílého. Taková italská trikolora, dalo by se říci. A že je tam parmezán, to je asi dost jasné. Ale protože jsem přidal ferenkou, mohlo by se zdát, že je to mexická inspirace. Maxičané ostatně mají národní barvy podobné italským.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
30 minut
Snadný, rychlý oběd pro dva. Tak to nebudeme prodlužovat a jdeme vařit.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
30 minut
Snadný, rychlý oběd pro dva. Tak to nebudeme prodlužovat a jdeme vařit.
Kuřecí prsa v krémových špagetách | Toskánská inspirace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí maso osmahneme na oleji z obou stran, tak 6 minut z každé. Pak dochutíme solí a pepřem a dáme stranou.
    Opečeme kuřecí maso
  2. Plátky slaniny, celkem dobře prorostlé, osmahneme do křupava. Dáme stranou.
    Opečeme slaninu
  3. Na stejnou pánev dáme nasekaný česnek, osmahneme a přidáme nadrobno nakrájená rajčata a feferonku zbavenou semínek. Chvíli povaříme. Tak 5 minut.
    Přidáme rajčata
  4. Přidáme baby špenát a necháme zavadnout.
    Přidáme špenát
  5. Dáme vařit špagety v osolené vodě.
  6. Zalijeme smetanou a povaříme.
    Zalijeme smetanou
  7. Přidáme nakrájené kuřecí maso a nakrájenou anglickou slaninu a promícháme. Vaříme na mírném ohni.
    Přidáme nakrájené maso
  8. Přidáme lžíci parmezánu a pár natrhaných lístků špenátu.
    Přidáme parmezán
  9. Přidáme natrhaný špenát
  10. Přidáme špagety uvařené al dente a promícháme.
    Přidáme špagety
  11. Před podáváním ještě posypeme parmezánem.
    Podáváme posypané parmezánem
Tip:

K tomuto receptu patří i video:

Krevety s kadeřavou kapustou a špagetami | Nápad, který odstartovala kadeřavá kapusta

Narazil jsem na kapustu, ale ne lecjakou, zavítal k nám další druh. Kadeřavá kapusta. Tak to musím vyzkoušet, řekl jsem si. A protože jsem měl v plánu přichystat špagety s krevetami, bylo už jasné, že k nim přidám nový objev.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 4 minuty
Doba vaření
12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 4 minuty
Doba vaření
12 minut
Je to vlastně jednoduchá skládačka a docela svižná. Protože dostanete běžně už předvařené vyloupané krevety, musíte počítat s tím, že jejich příprava vlastně spočívá v prohřátí. Tak 3 až 4 minuty na oleji s česnekem. A pak je to šup šup.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 4 minuty
Doba vaření
12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 4 minuty
Doba vaření
12 minut
Je to vlastně jednoduchá skládačka a docela svižná. Protože dostanete běžně už předvařené vyloupané krevety, musíte počítat s tím, že jejich příprava vlastně spočívá v prohřátí. Tak 3 až 4 minuty na oleji s česnekem. A pak je to šup šup.
Krevety s kadeřavou kaopustou a špagetami | Nápad, který odstartovala kadeřavá kapusta
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nakrájíme chilli papričku nadrobno zbavenou semínek a nasekáme nahrubo česnek. Dáme vařit špagety v osolené vodě.
    Nakrájíme chilli a nasekáme česnek
  2. To je kadeřavá kapusta, která si dneska s námi zahraje v kuchyni.
    To je kadeřavá kapusta, která si dneska s námi zahraje v kuchyni
  3. Kapustu blanšírujeme, tak 3 minuty ve vařící osolené vodě.
    Kapustu blanšírujeme, tak 3 minuty ve vařící osolené vodě
  4. Propláchneme ledovou vodou.
    Propláchneme ledovou vodou
  5. Rozehřeme olej a orestujeme česnek s chilli. Tak asi minutu, víc ne, aby česnek nezhořkl.
    Rozehřeme olej a orestujeme česnke s chilli
  6. Přidáme krevety, promícháme a provaříme. Tak 3 minuty.
    Přidáme krevety
  7. Přidáme kapustu a promícháme.
    Přidáme kapustu
  8. Přidáme uvařené špagety, promícháme a podáváme.
    Přidáme uvařené špagety
  9. Dobrou chuť.
    Dobrou chuť

Kuře s pórkem, žampiony a špagetami | Rychle, už chci jíst!

Tak něco rychlého, bude to improvizace, protože zaměstaný muž je na tom stejně jako zaměstnaná žena. Když přijde utahaná z práce, ozve se iritující otázka, kterou už vyřešila cestou, ale stejně se ta otázka ozve. Zaměstnaný muž hned odpálkuje: „Sakra!“ (No, asi to bude jiné slovo, protože hranici, která je překročena komentuje jinak a silněji, než žena.) A jde vařit. Tak jdeme také!

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Takže jdeme cestou nejmenšího odporu. No, vlastně ne, protože to by bylo celé o konzervách nebo pizze na telefon. Ale nezapřeme si, že to je jednoduché, a to má být. A je to rychlé, to má být.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Takže jdeme cestou nejmenšího odporu. No, vlastně ne, protože to by bylo celé o konzervách nebo pizze na telefon. Ale nezapřeme si, že to je jednoduché, a to má být. A je to rychlé, to má být.
Kuře s pórkem, žampiony a špagetami | Rychle, už chci jíst!
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Na másle osmahneme nakrájená kolečka póru.
    Osmahneme pórek
  2. Přidáme nakrájené žampiony (můžete dát i ty konzervované)a povaříme takk asi 5 minut. Dáme si vařit vodu na špagety, kterou osolíme. Špagety vaříme podle návodu. Hotové by měly být v momentu, kdy dojdeme ke kroku 7.
    Přidáme žampiony
  3. Kuřecí řízky nakrájíme na proužky a posypeme kukuřičným škrobem. Maso ve škrobu obalíme.
    Obalíme ve škrobu
  4. Na oleji opečeme kuřecí proužky na jiné pánvi. Když začnou dostávat hnědší barvu, tak asi po 5 minutách, dáme stranou.
    Opečeme maso
  5. Přidáme k pórku a žampionům pokrájená rajčata. A vaříme tak 2 minuty.
    Přidáme rajčata
  6. Osolíme a opepříme.
    Smícháme
  7. Přidáme maso, trochu vody ze špaget a špagety. Povaříme 2 minuty.
    Přidáme špagety
  8. Přidáme nastrouhanou goudu. Vše promícháme, aby se sýr mírně rozpustil.
    Zasypeme sýrem
  9. Podáváme.
    Podáváme