Vstupujeme do téže řeky a stejně je to jiné. Karbanátky tu máme takové tradiční a pak ještě v červené omáčce nebo také se sýrem. Tak přidáme další, třebaže výčet nebyl celý…
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
10minut
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
10minut
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
Smažák. Všichni si z něho dělají legraci (s tím, že ohrnují nos) a každý si ho asi nejspíš několikrát dal a několikrát doma udělal. Výživoví poradci se prý děsí, mají z toho noční můru a žaludeční vředy. Měli by ho někdy ochutnat. Takže jsem se chystal na královskou večeři ss králem sýrů. A narazil na tip, že se hemelín v trojobalu dělá dost obtížně. Klasický trojobal – mouka, vejce, strouhanka – na sýru dobře nedrží. Je proto lepší obalovat hermelín v těstíčku z vejce a mouky a pak až ve strouhance. A klidně několikrát – při smažení pak nevyteče. Dobře míněné rady nemusí vést do pekla. takže jdeme na to.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20 minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20 minut
Tak jsem odcházel z práce se slovy, že se potkám s hermelínem. Už mě znají a tuší, že to bude o vaření. Tak si také pochutnejte.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20 minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20 minut
Tak jsem odcházel z práce se slovy, že se potkám s hermelínem. Už mě znají a tuší, že to bude o vaření. Tak si také pochutnejte.
Předsmažené hranolky upečeme v troubě. Trochu zastříkneme olivovým olejem a mírně posolíme. Pečeme při 220 °C 15 až 20 minut. Ten čas pak plně využijete na přípravu hermelínů.
Hermelíny rozřízneme v polovině. Pomažeme každý z nich prolisovaným česnekem. Hermelíny spojíme.
Osolíme a opepříme.
Vejce smícháme s moukou
Vytvoříme těstíčko. Pokud je příliš řídké přidáme mouku.
Konečně vytvoříme těstíčko.
Pokud je těstíčko husté, můžeme přidat trochu mléka.
Pak obalíme ve strouhance. A uděláme to ještě jednou.
Ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje opečeme z obou stran dozlatova. Stačí jedna až dvě minuty.
Joj, to jsou mi věci, Už tady máme přírodní vepřový řízek, teď se pustím na tenký led. Protože řízek přece umí každý, to dá rozum. O tom z mletého masa snad v tomto případě se netřeba zmiňovat. Šéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu připravuje řízek z krkovičky. Já mám klasickou kýtu. A ve videu, které jsem shlédl, Zdeněk říká: „Vy si to udělejte, z čeho chcete.“ Tak jo! A jako příloha bude další klasika – bramborový salát.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Řízky a bramborový salát, to prostě nějak patří k sobě. Nebraňme jim. A pochutnejme si na obojím.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Řízky a bramborový salát, to prostě nějak patří k sobě. Nebraňme jim. A pochutnejme si na obojím.
Naklepeme je na obou stranách. Nemlátíme do masa. Pokud nemáte kontrolu nad svým máchnutím, použitjte raději folii nebo mikroten, abyste maso místo narušení nezrušili.
Osolíme z obou stran.
Připravíme si suroviny na trojobal.
Postupně balíme v trojobalu – mouce, rozmíchaných vejcích a strouhance. Je dobré použít pinzetu, mouka se vám nenabalí na prsty.
Pořád má pinzeta práci.
Teď už přijdou na řadu ruce. Obalíme řízek ve strouhance a tu k masu rukou přitiskneme.
Dáme do rozpáleného sádla.
Opékáme na vyšší teplotě.
Osmažený řízek dáváme stranou na papírovou utěrku.
ˇ5ízky na papírové utěrce se zbaví přebytečného tuku.
Bylo tak nějak rychle cestou z práce. Tak něco posbírám a bude večeře. Do oka mi padlo mleté maso, už jsem tady říkal, že je to má oblíbená surovina. A teď hlavo raď. Vybavuji si, jak to asi chutnalo a hned se mi vybavil trojobal. Ok, mouku i strouhanku mám, vejce když tak dokoupím ve Večerce.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Tohle je klasika, holandský řízek připravují i Kluci v akci, jen si nejsem jistý, jestli tuhle záležitost provozují i Holanďané. Při pátrání jsem se daleko nedostal, možná by vodítkem měl sýr a ne mleté maso. Třeba nějaký bludný Holanďan jednou vyzradí je-li či není to jídlo, které Holanďané znají. My ale víme, která bije, to je podstatné, odpadá faktor strachu - cože to je na talíři.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Tohle je klasika, holandský řízek připravují i Kluci v akci, jen si nejsem jistý, jestli tuhle záležitost provozují i Holanďané. Při pátrání jsem se daleko nedostal, možná by vodítkem měl sýr a ne mleté maso. Třeba nějaký bludný Holanďan jednou vyzradí je-li či není to jídlo, které Holanďané znají. My ale víme, která bije, to je podstatné, odpadá faktor strachu - cože to je na talíři.