Při brouzdání po receptech jsem narazil na tento recept z Austrálie, který mohu adoptovat a adaptovat na naše podmínky. To musíš zvládnout sám, notuju si s Karlem Gottem a tak také činím. Dovolím si mírnou úpravu, tak jak to dělávám, když si beru inspiraci.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
50minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
50minutes
Začněte svůj víkend správně s tímto lahodným pečeným kuřetem a nejsmetanovějšími konfitovanými bramborami. Všichni si ho zamilujete. therefore, pokud vám nevadí sladká mrkev... Neděste se, že brambory koupou v oleji, chutnají skvěle. Pro dva opravdu stačí jeden velký prsní řízek, ale pokud si chcete udělat hostinu pro velkého jedlíka, připravte si řízky rovnou dva. Takže vám na talíři vyjdou dva filety...
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
50minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
50minutes
Začněte svůj víkend správně s tímto lahodným pečeným kuřetem a nejsmetanovějšími konfitovanými bramborami. Všichni si ho zamilujete. therefore, pokud vám nevadí sladká mrkev... Neděste se, že brambory koupou v oleji, chutnají skvěle. Pro dva opravdu stačí jeden velký prsní řízek, ale pokud si chcete udělat hostinu pro velkého jedlíka, připravte si řízky rovnou dva. Takže vám na talíři vyjdou dva filety...
Chicken with confit potatoes and glazed carrots | A snack from Protinožci
Na mírném ohni vaříme 45 minutes (nenecháme olej bublat) nebo do změknutí. Pak odstraníme kastrol z tepla a přikryjeme, aby zůstaly brambory teplé.
Mezitím dáme 2 lžíce olivového oleje, hnědý cukr a 20 lžic vody na střední pánev a zahřejeme na středně vysokou teplotu. Přidáme mrkev podélně rozkrojenou na čtvrtiny a přivedeme k varu.
Snížíme teplotu na střední. Vaříme a kousky mrkve přitom přetáčíme, tak 15 minut nebo dokud mrkev nezměkne, lehce zkaramelizuje a tekutina se neodpaří. (Nemusíte se bát, že olej bude prskat, už na to i díky vodě a přidanému cukru nemá tolik síly. A ostatně i var je decentní.)
Prsní řízek podélně rozřízneme a paličkou na maso naklepeme filety do tloušťky 1,5 cm.
Obě strany filetů osolíme a opepříme.
Kuřecí filety opečeme na oleji z obou stran dozlatova.
So 4 minuty z každé strany. Dáme stranou a zakryjeme, aby maso zůstalo teplé.
Do pánve po opékání masa přilejeme víno a přivedeme k varu, cook, aby se odlepily připečené kousky na dně pánve.
Vaříme tak 2 minuty nebo dokud se nezredukuje víno na polovinu. Season with salt and pepper.
Na talíř nalijeme omáčku a přendáme brambory na talíř. Přidáme kuřecí maso a mrkev. Ihned podáváme.
The soup should be good. Tak zkuste třeba tuhle cibulačku plnou cibule, nic jako, že samá voda, ale fakt hustější záležitost – teď to myslím ve smyslu konzistence. Vracím se k receptu skoro přesně po roce, kdy jsem měl úspěch s francouzskou cibulačkou pro dva. Ten byl ještě jenom v příspěvcích, teď ji plně nasazuji do regulérních receptů. Je to obdoba, více propracovaná, prostě jsem se už někam posunul dál. A proč až po roce? No, v malé kuchyni při spoustě toho, co chci ještě vyzkoušet, je prostě jízdní řád trošku jiný, než kdybych vařil stejná jídla pořád.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
French onion soup is usually just overwhelms the Czech. Thats why, it is full of onions, so worthy of its name. The main role of onions, actually dual roles, To. Red and yellow. It depends on taste, whether you choose onion half and half, or if one of the colors prevail. This recipe is one to two onion, One bigger red and two medium yellow onion. For both while cutting Buli, Only the red flavor is more delicate than sharper yellow. And it's a fairly brisk affair. Do you have a half hour soup on the table, without having to wipe off his forehead sweat, that somehow you had to hurry too.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
French onion soup is usually just overwhelms the Czech. Thats why, it is full of onions, so worthy of its name. The main role of onions, actually dual roles, To. Red and yellow. It depends on taste, whether you choose onion half and half, or if one of the colors prevail. This recipe is one to two onion, One bigger red and two medium yellow onion. For both while cutting Buli, Only the red flavor is more delicate than sharper yellow. And it's a fairly brisk affair. Do you have a half hour soup on the table, without having to wipe off his forehead sweat, that somehow you had to hurry too.
Plná cibulačka po francouzsku | Návrat k osvědčenému receptu
Překrojíme onions lengthwise and then transversely cut into wedges.
In a saucepan, melt butter and saute onion, to zesklovatěla. We'll put aside for the moment, cover with lid. Onions itself will. Just then determine, but just 3 minuty.
Back on stove, pour wine, Stir and let cook. If you have only dried thyme, add it now. Salt and pepper.
When the wine is slightly boiled, Pour chicken broth, onions and simmer. Now is the moment to fresh thyme. You can add a little more water, if the soup is reduced more than expected. Turn down the temperature and cook more so 4 until 5 minutes. Season possibly even salt and pepper. After weaning, we can cover lid.
Slices of toast recesses (Any shape), fry in oil in a pan and even a sprinkle of grated cheese, Cover the pan and set aside, toast with cheese themselves running out.
served. Do we put soup on a plate with cheese toast, dozdobíme chives.
Meat, maso, maso. This categorical imperative, I hear quite often, also usually prepare meat. And that I served as a springboard for preparing great soups, I mean wild kohlrabi soup, It is a big plus.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Cook Time
16minutes
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Cook Time
16minutes
prepare spinach, It is quite a simple thing. In season, definitely we go for fresh, but if it is not up for grabs, We get by even with frozen. Sometimes they chopped, sometimes leaf. I choose according to the needs and tastes, This time I chose leaf. And we'll go to his preparation differently than is written on the packaging. And it will be with potato dumplings, truth, This time I Did not shape a bit, but still has a chance to apply.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Cook Time
16minutes
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Cook Time
16minutes
prepare spinach, It is quite a simple thing. In season, definitely we go for fresh, but if it is not up for grabs, We get by even with frozen. Sometimes they chopped, sometimes leaf. I choose according to the needs and tastes, This time I chose leaf. And we'll go to his preparation differently than is written on the packaging. And it will be with potato dumplings, truth, This time I Did not shape a bit, but still has a chance to apply.
Uzená plec se špenátem | Surprise: poněkud jiný špenát
Smoked meat you předvaříme in water with added bay leaf, pepper and pimento. Just 30 minutes. Drain broth and put aside.
Store meat slices on a layer of spring onions sliced and gently pour the broth. (Of the remaining broth still we can prepare kohlrabi soup.)
In the middle of the oven grill on each side about 6 until 8 minutes (by pipes).
In a frying pan heat the olive oil, Pour the wine and add the spinach. If you use frozen, leave covered for about 6 until 8 minutes on low heat.
Add the granulated garlic and lemon juice, little přisolíme. Mix well and still covered over low heat for leave to 2 minuty.
Serve with potato dumplings.
Tip:
If you want a little "prohnat pipes", Try wild kohlrabi soup. Why wild? she asked me one cookbook. Because it is quite hot peppers and chilli. But do not make the full version for firefighters, hotness can regulate it, it will be less hot peppers and pimentos add. For children and vegetarians this soup is not too much, but in recipe They are also variants.
This nedospalé per night, or rather very early and rainy morning I made a search on the net and stumbled upon a solid and pleasantly chat Gurmetgurua, páchajícího their texts for Hospodářské noviny. When reading rumors about companies, that it is advisable to visit (or maybe not) I came to the discovery KARE Café, here and there along the road okukuji, because they have interesting design pieces to the apartment. And while here you can eat. Bingo! I stopped by sentence, which quotes: Gourmetguru here he is seen with his own eyes Italian, který si objednal dvě po sobě jdoucí porce špaget s omáčkou ze žlutých paprik a olizoval se (in the Czech Republic!) - And it intrigued me. Around yellow peppers go in the store, Dumas, what would happen to them could take one and I are familiar with my kitchen, I obeyed the risotto and meat. What about trying something completely different? And because cooking, I try and take pictures, I began to search for help in English and colleagues accepted an offer from the New York Times. So let's do it!
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Fígl (nebo záludnost) receptů z novin a časopisů spočívá v tom, že si musíte dávat pozor, jestli to bude nebo může fungovat. I vcelku nenápadný návod vám může dát zabrat, byť máte po ruce všechny ingredience a víte, jak na to. Pak už je to jako zkouška bojem nebo ohněm. Mám s tím oboustrannou zkušenost. A někdy ujede i odborník, natož pak entuziasta v kuchyni. Při troše odvahy a už nabytých zkušeností si s tím vždycky poradíte. Nebo ty zkušenosti získáte. Tak odvahu. Prostě si to vyzkoušíme a ochutnáme.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Fígl (nebo záludnost) receptů z novin a časopisů spočívá v tom, že si musíte dávat pozor, jestli to bude nebo může fungovat. I vcelku nenápadný návod vám může dát zabrat, byť máte po ruce všechny ingredience a víte, jak na to. Pak už je to jako zkouška bojem nebo ohněm. Mám s tím oboustrannou zkušenost. A někdy ujede i odborník, natož pak entuziasta v kuchyni. Při troše odvahy a už nabytých zkušeností si s tím vždycky poradíte. Nebo ty zkušenosti získáte. Tak odvahu. Prostě si to vyzkoušíme a ochutnáme.
Sauce of yellow peppers | Špagety s omáčkou ze žlutých paprik a parmazánem
Papriky můžete sežehnout flambovací pistolí nebo je dejte pod gril. Měly by být opáleny ze všech stran. Necháme zchladnout, můžeme si pomoci tekoucí studenou vodou a spálenou slupku oloupeme. Odřízneme vršky, papriky zbavíme jádra i semínek.
[Ono by stačilo papriky v troubě opéct, tak 15 minutes, jen tu teplotu ohulte, ale papriky si hlídejte. Slupka na žlutých paprikách je jemná, když necháte papriky vychladnout aspoň na teplotu dotyku, slupku sundáte, byť je s tím trochu crcání.]
Rozehřejeme lžíci másla, přidáme šalotku, garlic, rozmarýn a víno. Přivedeme k varu a necháme redukovat, asi tak na polovinu množství.
Je dobré stát u plotny a míchat.
Přidáme smetanu a přivedeme opět k varu. Za stálého míchání drátěnou metlou vaříme asi 10 minutes.
Připravíme jíšku – smícháme mouku se zbývajícím máslem a přidáme ji za stálého míchání do omáčky.
Žluté papriky nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Pyré pak přidáme do omáčky a vaříme asi 5 minut za stálého míchání.
Přidáme ještě ocet, sůl a pepř. Omáčka by měla být hladká, pokud není, propasírujte si přes jemné síto.
[Když zvážíte bod 2, pochopíte, že se vám hladká omáčka asi nepovede. Cibulka ještě drží svůj tvar, byť už je měkká... Pasírování tedy smysl má, ale také můžete zvolit expresnější a expresivnější metodu pro dosažení hladkosti – tyčový mixer. Připadalo mi škoda vylisovat z toho všeho jenom "mošt" a ochudit se o cibulku i česnek. Ať si pochutnáme.]
Špagety uvaříme v osolené vodě, zalijeme paprikovou omáčkou a posypeme parmazánem. Oceníte příjemnou paprikovou chuť.