Dobrá, je to italské rizoto, ale tak trochu není. Už tu máme jeden recept, dneska si připravíme něco trochu jiného, I would say, že z rizotové rodiny. Připravuje ve stylu pravého italského rizota, takže by se neměla rýže ani sypat, ani být rozvařená.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Zvyk přidávat do rizota cokoliv, je považováno za trestuhodnou troufalost. Nenechte se mýlit, Italové také nejedou jedno a totéž a leckdy si přidají třeba i sušená rajčata. Základem je ovšem správná rýže – kulatá, třeba Arborio.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Zvyk přidávat do rizota cokoliv, je považováno za trestuhodnou troufalost. Nenechte se mýlit, Italové také nejedou jedno a totéž a leckdy si přidají třeba i sušená rajčata. Základem je ovšem správná rýže – kulatá, třeba Arborio.
Hráškové rizoto s kuřecími hranolky | Italská inspirace
Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku.
Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno redukovalo na polovinu.
Zalijeme trochou vývaru a promícháme. Jakmile se tekutina vstřebá do rýže, přilijeme další část vývaru. Rýže potřebuje 16 until 18 minutes, zakryjeme ji a dusíme, aby absorbovala tekutinu. Po čase přidáme ještě zbývající vývar a strelizovaný hrášek. Promícháme a opět zakryjeme. Rýže by měl být pevná na skus. V závěru ji osolíme a opepříme.
Mezitím si připravíme kuřecí hranolky. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na kousky podobající se hranolkům, salt, přidáme mletý rozmarýn a petrželku. Obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a opečeme v rozpáleném oleji.
Podáváme s kuřecími hranolky.
Tip:
Kuřecí hranolky připravíme obdobným způsobem jako rychlé kuřecí řízky, jen maso rozdělíme na podélné kousky o šíři asi 1 cm. Nerovnosti kousků nejsou na škodu, nejsme fabrika na přesné obrábění kovů, ale kuchaři.
Játra na víně? Proč ne?! Definitely not drunk! Vína je jen trocha a při vaření se alkohol odpaří. Každopádně to má být rychlý oběd. A také, že jo!
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
12minutes
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
12minutes
The recipe is hidden prosecco, So a friend of champagne, sparkling wine from Italy, which I got a taste in cocktails to Greece. Using a simple, white wine I had just a little, I called for help even prosecco. So it's up to you, What wine do you add livers.
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
12minutes
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
12minutes
The recipe is hidden prosecco, So a friend of champagne, sparkling wine from Italy, which I got a taste in cocktails to Greece. Using a simple, white wine I had just a little, I called for help even prosecco. So it's up to you, What wine do you add livers.