Already, birthdays always vyměknu and then try something wilder acceptably. Takže zase jsou to krevety, teď ty větší. Admittedly, že jsem si ještě neodvážil jít do těch nemražených. Ještě na to nemám, but it comes. Tentokrát si víc čichneme Řecka. A summon ouzo. Tudíž anýzovku, sorry, ale má takovou chuť.
Need: |
- 200 g krevet
- 1 red onion
- 3 cloves garlic tentokrát byl červený
- 60 ml ouzo
- 2 rajčata
- 2 lžičky tomatové pasty
- 150 g fety
- 1 spoon sušeného oregano
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 spoon red wine vinegar
- pepper
- hladkolistou parsley
- Cibuli nakrájíme najemno, finely chop garlic. Rajčata nakrájíme na malé kostičky.
- Necháme rozmrazit krevety.
- Na oleji osmahneme cibuli, na střední teplotě, pěkně pomalu, tak 4 until 5 minut a pak ještě přihodíme česnek. Necháme chvilku provonět, stačí 30 vteřin.
- Přidáme nakrájená rajčata a promícháme.
- Přidáme rajčatovou pastu.
- Přilijeme ouzo. Pokud nechcete kořalku, zkuste použít bílé víno, také se mi osvědčilo. boil so 4 minuty, aby se alkohol částečně odpařil.
- Přidáme oregano a promícháme.
- Přilijeme vinný ocet.
- Opepříme.
- Přidáme nasekanou petrželku.
- Do pánve rozdrobíme sýr feta.
- Krevety přidáme do omáčky.
- Zakryjeme a necháme provařit ktrevety, tak 6 until 8 minutes.
- Podáváme posypané petrželkou a rozdrobenou fetou. Jako přílohu můžete zvolit pečivo nebo špagety. V tomto případě byly scezené špagety před podáváním přidány do pánve s krevetami a omáčkou, aby se prohřály.
CO JE SAGANAKI?
V řecké kuchyni je saganaki (řecky σαγανάκι) se tak říká jídlu připravenému v malé pánvi a sagani je malá píánvička se dvěma uchy. Nejznámější je předkrm smaženého sýra. Saganaki je založeno na sýru. Pro saganaki je obvyklá graviera, kefalograviera, halloumi, kasseri, kefalotyri nebo feta. Do rodiny saganaki se schvají i krevety saganaki (řecky garidy saganáki) a mušle saganaki (mýdia saganáki), které obsahují fetu a pikantní rajčatovou omáčku.

baked feta,,cs,Greek inspiration,,cs | Řecká inspirace
It was on the menu at the tavern on Corfu Wave listed among the items Starters. But we can also offer a lunch. Tak jsem si to vyzkoušel, ale zařadil ji mezi hlavní chody. You can experiment with the deployment, jak libo.
Servings | Prep Time |
1 person | 5 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 šálek cherry rajčat překrojených
- 50 g černých oliv
- 1-2 cloves garlic nasekaný
- 1/2 červené cibule
- 2 lžíce hladkolisté petržele nasekáme
- 1 spoon sušeného oregano
- 200 g fety
- 2 lžičky olivového oleje
- černý pepř mletý
- In a bowl, mix tomatoes being cut,,cs,being cut olives,,cs,finely chopped onion,,cs,chopped garlic,,sk,parsley,,cs,olive oil and & nbsp; pepper to taste,,cs,baked feta and P1040711,,cs,baked feta b P1040710,,cs,FET put into a sufficiently large piece of aluminum foil,,cs,baked feta c P1040712,,cs,baked feta d P1040713,,cs,Aluminum foil is & nbsp; baking dish,,cs,However, you can only use that bowl,,cs,baked feta e P1040718,,cs,We'll bake in oven preheated to,,cs,then switch on the grill and & nbsp; and grill,,cs,baked feta f P1040721,,cs,You can even sprinkle with chopped parsley,,cs,Serving you with & nbsp; baguette or even French fries,,cs,baked feta,,cs,P1040725,,zh-CN, překrojené olivy, na drobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, petrželku, oregano, olivový olej a opepříme podle chuti.
- Fetu dáme do dostatečně velkého kusu alobalu.
- Alobal je v zapékací misce, můžete ale použít jen tu misku.
- Dáme zapéci do trouby předehřáté na 200 until 220 °C. Bake 15 minutes, pak přepneme na gril a grilujeme tak 5 minutes.
- served. Můžete posypat ještě nasekanou petrželkou. Podávat můžete s bagetou nebo dokonce hranolkami.

Bean soup with tomatoes,cs | 30 minut stačí
This is fairly quick affair,,cs,Mix in fact only two cans and & nbsp; we do around the small dance other raw materials,,cs,A & nbsp; who does not like tomato,,cs,nor does it,,cs,that is one of & nbsp; the major players are just tomatoes,,cs,This soup I had to do twice,,cs,The first time I got a little swept enough chilli,,cs,so stung like hell,,cs,The latter was already on & nbsp; much less rozchillující,,cs,- I added smoked,,cs,you can give,,cs,- & nbsp; this case cappelletti,,cs,Heat the oil & nbsp; & nbsp and butter, sauté the diced bacon,,cs,fazolová a P1020840,,en, Mix in fact only two cans around and do minor dance other raw materials. And who does not like tomato, ani mu nedojde, one of the main players are just tomatoes.
Need: |
- 100 g bacon
- 1 plechovku krájených rajčat (a content 260 g)
- 1 plechovku red beans (a content 240 g)
- 1 cibuli
- 6 cloves garlic
- 1 spoon červené sladké papriky – přidal jsem uzenou, můžete dát 2 lžičky
- 2 Bobkov list
- 1/4 lžičky chilli flakes
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 large handful pasta – v tomto případě cappelletti
- 2 lžíce olivového oleje
- kousek butter
- 1 spoon sušeného oregano
- hladkolistou petržel
- Rozehřejeme olej s máslem a osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji, to zesklovatěla.
- Česnek rozmáčkneme plochou stranou nože a nahrubo nasekáme, pak přidáme k cibuli a česnek krátce osmahneme, jen tak, aby jídlo provoněl a aby nezhořkl.
- Přidáme lžičku sušeného oregana.
- Přidáme lžičku (or 2) mleté papriky. Toss.
- Ke směsi přimícháme krájená rajčata i se šťávou.
- Přidáme propláchnuté fazole. Toss.
- Přilijeme kuřecí vývar a promícháme. Chvíli necháme vařit.
- Přidáme dva bobkové listy.
- Opepříme, osolíme a přidáme chilli vločky (pozor na množství!). Vaříme 20 minut na středním plameni. Pokud je polévka přílš hustá, můžete přidat trochu horké vody. Vyjmeme bobkové listy.
- add the pasta, promícháme a vaříme 10 minutes.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
K receptu patří i video, takže moment strpení.

Kuřecí prsa s kadeřavou kapustou | Volný styl povolen
Vždycky páchám několik podobných receptů, tedy spíše receptů ze stejných ingrediencí. Just cook for two also brings it, že suroviny přebývají, takže je nějak musím otočit. Přece nebudu marnotratný. Then simply just add something, and it's. Takže je to takový zápas ve volném stylu. Je to tak trochu varianta receptu shrimp with curly kale, ale zase to není přes kopírák, je to odlišný recept.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 260 g chicken breast
- 1 spoon citronové šťávy
- 1 spoon sušené citronové kůry
- 2 lžičky sušeného oregano
- 3 špetky soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g kadeřavé kapusty
- 1 bachratou červenou papriku
- 1 chilli papričku
- 1 cibuli
- 500 ml kuřecího vývaru
- Prsa nakrájíme na proužky, které ještě překrájíme na menší kousky. Přidáme oregano, lemon zest, citronovou šťávu, lžíci oleje a dvě špetky soli. Zakryjeme a necháme v chladu tak asi 30 minutes to marinate.
- Kadeřavou kapustu blanšírujeme ve slané vodě 3 minuty, pak ji prudce zchladíme a dáme stranou.
- Nakrájíme cibuli a chilli papričku.
- Marinované kuřecí maso osmahneme na lžíci olivového oleje, tak asi 5 minutes. Then set aside.
- Nakrájíme červenou papriku.
- Into the pan put a tablespoon of oil, rozehřejeme a osmahneme cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme chilli papričku nadrobno nakrájenou. Pak ještě přidáme nakrájenou červenou papriku.
- Zalijeme vývarem, jen trochu, a provaříme.
- Přidáme osmahnuté kuřecí maso.
- Přilijeme ještě trochu vývaru a pak zakryjeme. Dusíme tak 15 until 20 minutes. Přidáme kapustu a promícháme.
- Podle potřeby přilijeme trochu vývaru z rýže a ještě podusíme 10 minutes.
- Pak přidáme blanšírovanou kapustu.
- Stir and heat.
- Podáváme s rýží. Rýže je vařená ve zbytku kuřecího vývaru s přidanou vodou.
