Na pečení tu mám receptů dost poskrovnu. No, to je eufemistické vyjádření prakticky počtu nula. Ale protože mi do oka cinkly švestky, rozhodl jsem se zcela impulsivně ten dloužek nějak splatit. Bude to jako když se greenhorn vypraví na Divoký západ. Bude to souboj bez pěstí, ale jistě napínavý. „Ty pečeš?“ ptali se mě v práci překvapeně. No tak jsem se musel pochlubit. Co člověk pro ješitnost neudělá?! Ale, kde. Jenom mi dělá radost připravit dobré věci. A to i na stůl.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
20minut
Doba vaření
50minut
Doba přípravy
20minut
Doba vaření
50minut
Můžete na to jít se strojem, ale dá se to zvládnout i ručně. Každopádně celé dobrodružství dobře dopadlo, soudě podle reakcí chuťových pohárků mých kolegyň. Koláč není suchý a pokud máte ještě málo cukru, můžete si ho posypat moučkovým cukrem. Nebo přidat třeba smetanu. Jak libo.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
20minut
Doba vaření
50minut
Doba přípravy
20minut
Doba vaření
50minut
Můžete na to jít se strojem, ale dá se to zvládnout i ručně. Každopádně celé dobrodružství dobře dopadlo, soudě podle reakcí chuťových pohárků mých kolegyň. Koláč není suchý a pokud máte ještě málo cukru, můžete si ho posypat moučkovým cukrem. Nebo přidat třeba smetanu. Jak libo.
Nebudu se zaštiťovat receptem z ciziny, ale tak nějak jsem okoukl pár receptů a poprvé v životě upekl koláč. Dílem mi nepomáhaly prsty, dílem je to pokus číslo jedna. Ale protože jsem si tvrdohlavě zase smíchal věci podle sebe, patří sem mezi recepty. Zvládnete ho nejspíše lépe, ale o to tu přece nejde. Já se nepotřebuji vychloubat nad mými návštěvníky, dávám, alespoň doufám, inspiraci. Tak jak ji sosám odjinud, tak podávám něco svého. Zdravím Alsasany.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Doba vaření
50minut
Nic není domácí. Listové těsto, švestky, tvaroh i skořicový cukr, to jsem koupil, stejně jako ostatní ingredience. Pokud máte domácí vajíčka, budete o krok líp. Pokud si děláte doma listové těsto, smekám.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Doba vaření
50minut
Nic není domácí. Listové těsto, švestky, tvaroh i skořicový cukr, to jsem koupil, stejně jako ostatní ingredience. Pokud máte domácí vajíčka, budete o krok líp. Pokud si děláte doma listové těsto, smekám.
Alsaský švestkový koláč | Tak nějak asi, Alsasané prominou