Porce | Doba přípravy |
2 osoby | 5 minut |
Doba vaření |
25 minut |
|
|
|
Chilli s černými fazolemi pro poručíka Columba
Potřebujete: |
- 300 g mletého hovězího masa
- 3 plátky slaniny nakrájíme nadobno na kostičky
- 1 střední cibuli
- 3 stroužky česneku
- 3 kapky worchestrové omáčky
- 1 lžičku kmínu
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžičku sušeného oregána
- 1 plechovka sekaných rajčat 260 g
- 1 plechovka černých fazolí 260 g
- zakysaná smetana
- sýr čedar
Jednotky:
Jak na to:
- Slaninu osmahneme na středním plameni na pánvi se silným dnem. Slanina by měla být do křupava. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek a osmahneme, aby cibule zesklovatěla.
- Přidáme mleté maso a osmahneme. Pokud máme v pánvi přebytečný tuk, scedíme nebo odebereme lžící. Vaříme pak dál na středním plameni, přidáme koření, zcezené fazole a rajčata. Jakmile se projeví var, snížíme mírně teplotu a vaříme asi 20 minut. Necháme probublávat a občas promícháme.
- Podáváme se zakysanou smetanou a hoblinkami nebo nudličkami čedaru.