Bakoňské kotlety | Svěží vítr z Bakoňského lesa

Maďarský guláš, perkelt, langoše nebo lečo jsou jídla, která si v české kuchyni našla své místo.Tuhle jsem narazil při dumání, jak připravit kotlety, které by se na jazyku rozplývaly, na bakoňské kotlety.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Bakoňské kotlety můžete připravit jednoduše, nebo jednoduše. To není pomatení, jen lze jídlo připravit trochu odlišně a bude stejně skvělé. Bakoňská omáčka se připravuje z hub a smetany a jako ve většině maďarských pokrmů v ní nechybí paprika. Trochu to otrampíme a přidáme uzenou papriku. Houby si můžete nasbírat, nebo sáhnout po těch nejdostupnějších – žampionech. A pak už nezbývá než si pochutnat.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Bakoňské kotlety můžete připravit jednoduše, nebo jednoduše. To není pomatení, jen lze jídlo připravit trochu odlišně a bude stejně skvělé. Bakoňská omáčka se připravuje z hub a smetany a jako ve většině maďarských pokrmů v ní nechybí paprika. Trochu to otrampíme a přidáme uzenou papriku. Houby si můžete nasbírat, nebo sáhnout po těch nejdostupnějších – žampionech. A pak už nezbývá než si pochutnat.
Bakoňské kotlety | Svěží vítr z Bakoňského lesa
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kotlety naklepeme a na okrajích nařízneme. V oleji rozpustíme máslo a kotety z obou stran prudce opečeme.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.
  3. Do kastrolu dáme slaninu a opečeme, aby pustila tuk.
  4. Přidáme cibuli a restujeme.
  5. Přidáme žampiony a  chvíli restujeme,
  6. pak zakryjeme a dusíme tak 5 minut.
  7. Přidáme uzenou papriku a promícháme.
  8. Přilijeme vývar.
  9. Osolíme.
  10. Přidáme maso,
  11. zakryjeme a dusíme asi 40 minut.
  12. Do smetany dáme mouku a dobře prošleháme.
  13. Smetanu přilijeme do omáčky
  14. a necháme tak ještě aspoň 5 minut provařit.
  15. Podáváme s dušenou rýží.
Tip:

Jinou možností je, že přidáme ještě k žampionům lečo.

Frankfurtské fazole rychle a spolehlivě | Jedeme tuhle jízdu s Heinzem

Recept prý vymyslela Sheila ve Státech, nebo ho snad jenom pustila do sítě a světa. „Je to jednoduché a chutná skvěle,“ uvedla s tím, že to může být jak oběd, tak večeře nebo si jídlo připravíte na piknik. Tak jo, vyzkoušíme.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba vaření
20 minut
Doba vaření
20 minut
Bude to večeře, a uvidíme. Jenom jsem si recept upravil. Pečené fazole jako na potvoru nikde! (Byla to trochu fuška, když mě zklamal My čili Tesco, ale zachránila to Billa a suchou hořčici, tu aby pohledal, že jo?! Sheila nemá se suchou hořčicí problém, sáhneme tedy po "mokré". Skvělá teplá večeře, jestli je to jídlo na piknik, to posuďte sami, ale chutné jsou fazole i za studena
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba vaření
20 minut
Doba vaření
20 minut
Bude to večeře, a uvidíme. Jenom jsem si recept upravil. Pečené fazole jako na potvoru nikde! (Byla to trochu fuška, když mě zklamal My čili Tesco, ale zachránila to Billa a suchou hořčici, tu aby pohledal, že jo?! Sheila nemá se suchou hořčicí problém, sáhneme tedy po "mokré". Skvělá teplá večeře, jestli je to jídlo na piknik, to posuďte sami, ale chutné jsou fazole i za studena
Frankfurtské fazole rychle a spolehlivě | Jedeme tuhle jízdu s Heinzem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Párky vaříme 5 minut (Sheila radí, že je dobré je vařit v hrnci s vodou, no to by mě nenapadlo...). Tak pojedeme.
  2. V pánvi wok (mám ji v oblíbených nádobách) osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidáme fazole (odhadněte, zda využijete obě konzervy fazolí, nebo přidáte méně) a nakrájené párky, hořčici a babercue omáčku. Promícháme, osolíme, opepříme a osvěžíme lžičkou uzené papriky, lžičkou granulovaného česneku a na mírném ohni necháme 10 až 15 minut probublávat.
Tip:

Tip pro dva: Stačí 3 párky, 1 konzerva fazolí a 2 lžíce barbeque omáčky, lžička hořčice, porce jsou menší, ale postačující. Pokud jste sami, máte i na druhý den na snídani. A nemusíte ani ohřávat, berte to jako piknik, i studené je skvělé.