Se zelím už tady máme kuře, ale i králíka. Takže můžeme vyzkoušet uzené. Vepřovou rolovanou plec. A zase je to trochu jiný recept.
Zapečené uzené s kysaným zelím a bramborami
Potřebujete: |
- 300 g brambor
- 200 g anglické slaniny
- 500 g uzené vepřové rolované plece
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibuli
- 215 g 12% smetany
- 1 lžičku sladké papriky
- pepř
- sůl
Jednotky:
Jak na to:
- Brambory nakrájíme na plátky.
- Uvaříme v osolené vodě, tak 20 minut.
- Anglickou slaninou vyskládáme pekáček.
- Na slaninu poklademe plátky vařených brambor a pak přidáme nakrájenou cibuli. A ještě přidáme část zelí.
- Poklademe na plátky nakrájené uzené maso.
- Přidáme druhou vrstvu zelí.
- Zalijem smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké papriky.
- Dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Prvních 10 minut zakryjeme, pak už pečeme odkryté. Tak 40 minut.
- Podáváme.