Už jsem zkoušel s květákem klasický trojobal, ale co zkusit něco jiného? Třeba bez trojobalu, takže což takhle udělat těstíčko, které by mělo všechno a květák byl pikantní a skvělý?
Need: |
- 350 g květáku
- 2 egg
- trochu mléka
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 a 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 spoon koření sumac
- strouhanku podle potřeby
- vegetable oil na smažení
- Květákové růžičky krátce povaříme v osolené vodě a pak je zchladíme v ledové vodě.
- K vajíčkům přidáme kmín a osolíme je.
- Přidáme sumac.
- A ještě opepříme.
- Přidáme mouku.
- Přilijeme trochu mléka a rozšleháme. Pozor s tím mlékem!
- Růžičky obalíme v těstíčku. Pokud je příliš tekuté, můžeme ještě přidat do těstíčka mouku, nebo nastupuje v dalším kroku pomocná četa – strouhanka.
- Obalíme ve strouhance.
- Smažíme v dostatečné vrstvě oleje.
- Při smažení růžičky obracíme.
- Finished. Už můžeme servírovat. Podáváme s hranolky a dipem.
Můžeme si ještě připravit:
Odhalení:
CO JE TO SUMAC?
Nebo také sumah, sumach, sumak, sumac, sumaq...
Sumac se používá jako koření, je to prášek temně červené barvy. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské (Rhus coriaria L.), domácí kolem Středomoří v Turecku, Sicílii, Gruzii, Arménii a jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Ale tohleto není ona škumpa, která figuruje v jednom dílu seriálu Columbo.
Sumah má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citronová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím grilované pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni.
Dá se koupit například v Marks&Spencer.
Chicken nuggets with pretzel crust and baked potatoes
It has chicken nuggets, když už jsme u toho? Maybe even a Golden. Ale o tyhle nugety dnes půjde. Nejsme zlatokopové… Pánev sice máme po ruce, ale nebudeme rýžovat. Clearly, že si nugety uděláme z kuřete, volil jsem stehenní řízky, nejsou tak suché a vlastně pořád vláčné, ale stejně tak si můžete pomoci prsními řízky. Jak libo. And as in any recipe she came across a pretzel crumbs, but rather as an ingredient for breading chicken drumsticks, try them even if nuggets.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 13 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300-350 g stehenních kuřecích řízků pro dva stačí bohatě
- 2 egg
- čerstvý koriandr
- 3 potatoes
- 3 větší hrstě preclíků
- flour
- 2-3 lžičky granulated garlic
- salt
- pepper
- olive oil ve spreji
- vegetable oil na smažení
- We will just fry, but also bake in the oven. Preheat it to 180 °C, Prepare a baking sheet with baking paper. Připravíme si také misku s moukou, misku s vajíčky, do kterých přidáme granulovaný česnek a nasekaný koriandr a ještě potřebujeme misku s drcenými preclíky (when you are swept by a mixer, too good, jinak stačí je rozmašírovat válečkem v mikrotenovém sáčku). Ale než se pustíme do nuget, začneme bramborami, aby to časově klaplo.
- Brambory nakrájené na osminky předvaříme v osolené vodě – stačí 20 minutes. Přecedíme, osušíme a lehce opečeme na oleji. Just a few minutes. Then rinse it with cold water. Drain and fries přendáme on a baking sheet lined with baking paper, s spray lightly with olive oil (hodí se k tomu sprej). Bake until golden brown.
- Stehenní řízky nakrájíme na kousky – nugety, Season with salt and pepper slightly, podle chuti. Meat envelops gradually flour, pak ve vejcích a nakonec v drti preclíků. So classic breadcrumbs, byť trochu jiné složení.
- We fry the nuggets coated in oil from both sides. Just a few minutes. Takže máme dosmaženo a v troubě už čekají brambory.
- Served. Add some more good dip, třeba okurkový, if you like subtle flavors or even your sweet chili sauce.
try taking cucumber dip. S bramborami můžete udělat ještě jiný fígl, free cooking, it will be a little bit faster. Take fries washed twice.
Poznámka: Nekupujte si ty placaté nepodarky pod značkou Bohemia, ty se jenom jako preclíčky tváří, are other brands, where pretzels looks really like pretzels, must Vest, Czech product, or Lorenz, those I brought from Greece - both recommend.