Venkovský špekáček prodávají na Žižkově v řeznictví, kde všechno voní a je čerstvé, a také nabízejí ledacos, co hned tak zase nepotkáte. Venkovský špekáček je opravdický, chutný a velký. Tak co s ním? Přidáme k němu růžičkovou kapustu, která čeká na využití a když budou přílohou penne, je vhodně mít nějakou červenou omáčku. Takže přidáme sekaná rajčata. Ale nečekejte záplavu, decentně.
Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty | Proč si nepochutnat?
Potřebujete: |
- 1 venkovský špekáček – 180g
- 240 g růžičkové kapusty
- 3-4 stroužky česneku
- 3 lžíce krájených rajčat z konzervy
- 2 lžíce olivového oleje
- kousek másla
- chilli vločky - mleté
- sůl
- černý pepř – mletý
- 100 ml zeleninového vývaru
- 120 g penne
Jednotky:
Jak na to:
- Připravíme si, co potřebujeme. Dáme vařit pene v osolené vodě podle návodu.
- Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou.
- Do stejné pánve, kde zbyla šťáva ze špekáčku dáme kousek másla a orestujeme na poloviny nakrájené růžičkové kapusty. Stačí tak 4 až 5 minut, až kapusta začně být opečená.
- Přidáme trochu mletých chilli vloček, osolíme a opepříme.
- Ke kapustě vrátíme opečený špekáček.
- Přidáme nasekaná rajčata.
- Zalijeme vývarem a promícháme. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, pak snížíme teplotu a dusíme tak 5 až 6 minut.
- Podáváme s penne.