Porce | Doba přípravy |
4 osoby | 5 minut |
Doba vaření |
90 minut |
|
|
|
Vepřový vrabec, výpečky a tři tečky
Potřebujete: |
- 600 g vepřové plece
- 500 g vepřového bůčku libovější je lepší
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 4 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- 1 lžičku tymiánu
- 1 lžičku granulovaného česneku
- 2 lžíce sádla husí nebo vepřové
- 150 ml vody
- 2 lžičky hladké mouky
Jednotky:
Jak na to:
- Cibuli nakrájíme nahrubo, maso a bůček na kostky. Dáme do pekáčku. Posolíme a přidáme na jemné plátky nakrájený česnek, granulovaný česnek, kmín, tymián a sádlo. Pekáček zakryjeme (pokličkou, alobalem) a pečeme v předehřáté troubě 15 minut při teplotě 250 °C. Odkyjeme, promícháme a přidáme trochu horké vody. Teplotu snížíme na 220 °C a pečeme 60 minut. Maso občas promícháme, případně přidáme horkou vodu.
- Hladkou mouku rozmícháme ve studené vodě a přidáme k masu. Dobře promícháme, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 15 minut.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.