Vietnamese pork kebabs | We'll give it

Chcete si udělat kebab trochu jiný než Turci nebo ti týpci ve fastfoodových stáncích u stanic metra? Zkusíme něco z Vietnamu. Až tam se zatoulala inspirace střední Ásie. But it is logical, že maso umelete a spojíte s místními surovinami. Tak možná vznikla variantu kebabu ve Vietnamu.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Jsou to špízy jako špízy, jenom v trochu v jiném hávu, ale cožpak to není dovoleno ochutnávat nové? To propojení s nudlovým salátem je prostě skvělé. Navíc všechny ingredience koupíte v supermarketu, takže žádné náhražky a komplikace. Tenhle recept je jako stavebnice, všechno do sebe zapadá.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Jsou to špízy jako špízy, jenom v trochu v jiném hávu, ale cožpak to není dovoleno ochutnávat nové? To propojení s nudlovým salátem je prostě skvělé. Navíc všechny ingredience koupíte v supermarketu, takže žádné náhražky a komplikace. Tenhle recept je jako stavebnice, všechno do sebe zapadá.
Vietnamese pork kebabs | We'll give it
Need:
Units:
How do you:
  1. Připravíme si na špízy maso, šalotku, česnek a rybí omáčku.
  2. Do masa přidáme česnek.
  3. Šalotku.
  4. Strouhanku. Všechno propracujeme rukama. Ochutíme trochou pepře a soli.
  5. Přidáme lžíci rybí omáčky a dobře zapracujeme. Směs dáme na chvíli do chladu.
  6. Z masové směsi kolem špejle vytvarujeme špízy.
  7. Předehřejeme lehce olejem namazanou pánev na stření teplotu. Pokud máte gril nebo grilovací pánev, jistě jídlo bude efektnější.
  8. Špízy opékáme tak 8 until 10 minutes, dokud nebudou propečené. Při pečení je otáčíme, aby se propekly rovnoměrně.
  9. Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minutes.
  10. Mezitím nakrájíme zelí.
  11. Nasekáme koriandr a mátu.
  12. Přendáme nudle do mísy a přidáme rybí omáčku.
  13. Přilejeme citronovou šťávu.
  14. Přidáme omáčku na jarní závitky.
  15. Přisypeme nakrájený salát.
  16. gently mix,,cs,h file with vegetables P1020632,,cs,Return to pan file,,cs,file is zeleninou and P1020633,,hr,Serve sprinkled with chopped parsley leaves or chopped spring onions,,cs,fillet with vegetables,,cs,P1020645,,zh-CN,The recipe is also VIDEO,,cs.
  17. Přidáme ještě nasekané bylinky.
  18. Dobře jemně promícháme s nudlemi.
  19. Podáváme se špízy.

Čínský guláš | Brambory s mletým masem | Nezvyklá kombinace

To je nářez! Čínský guláš, dovedete si to představit? Alespoň tak se to jeví blogerce, která si říká Foodie Baker, což radši ani nebudu překládat. Je to Malajka, who grew up in Singapore and now probably move somewhere in Europe. And still refers to Chinese ancestors, cheerful company of one person. Ale zaujal mě právě ten čínský guláš. And if I tell you, že přílohou je rýže, vyvalíte oči jako já. Tak si to pěkně zrekonstruujeme.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
15 minutes
Původně jsem si řekl, že rýži z procesu vynechám, no přece, kdo by dával přílohu k příloze. Ale pak jsem podlehl zvědavosti. Takže povolávám i rýži.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
15 minutes
Původně jsem si řekl, že rýži z procesu vynechám, no přece, kdo by dával přílohu k příloze. Ale pak jsem podlehl zvědavosti. Takže povolávám i rýži.
Čínský guláš | Brambory s mletým masem | Nezvyklá kombinace
Need:
Units:
How do you:
  1. Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. aside the, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme si vařit rýži.
    Připravíme maso s marinádou
  2. Bramboru oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje a v něm opečeme bramborové plátky do zlatava. Brambory smažíme v jedné vrstvě, takže klidně smažíme další várku, podle potřeby. Ale určitě vyjdete s jednou várkou. Olej pak slijeme.
    Bramborové plátky osmažíme
  3. Na pánev dáme 1 until 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme česnek. Jakmile se rozvine jeho chuť přidáme mleté maso, promícháme a z masa vytvoříme placku. Smažíme asi 5 minutes on low heat, pak placku rozbijeme vařečkou nebo lžící a vaříme, dokud není růžové.
    Osmahneme česnek
  4. Vytvoříme masovou placku
  5. Přidáme bramborové plátky, tmavou sójovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme tak asi 8 minutes, dokud nejsou brambory měkké a omáčka mírně nezhoustne. Pokud je příliš hustá, přilijte trochu vody.
    K masu přidáme brambory
  6. Hotovo
  7. Podáváme třeba i zdobené nakrájenou jarní cibulkou a s rýží. Bude vám to připadat zvláštní, ale jde to dohromady.
    Podáváme
  8. Podáváme zdobené jarní cibulkou