Dlouho jsem na ni myslel, ale teď přišel ten čas jít do toho na ostro. Jenomže bych to nebyl já, abych si všechno nějak nezkomplikoval. Okouknul jsem pár receptů, tahle klobása je asi česká specialita, takže ty české nebudu opisovat. Sorry, přátelé. Máme to určitě skvělé, ale já chci trochu něco jiného.
Vinná klobása na cibuli, paprikách a červených fazolích | Poprvé a odvážně
Potřebujete: |
- 600 g vinné klobásy
- 2 zelené papriky
- 2 větší cibule
- 1 lžíci sádla
- 250 ml zeleninového vývarz
- 1 konzervu červených fazolí
- pepř
- černé pivo
- 4 střední brambory
- mléko
- sůl
Jednotky:
Jak na to:
- Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky stejně tak.
- Vymažeme pekáček sádlem a naskládáme cibuli s paprikou. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 10 minutách podlijeme částí vývaru.
- Přidáme fazole a podlijem vývarem, necháme v troubě dalších 20 minut.
- Klobásu přetvoříme na šneky, poklademe na základ v pekáčku, opepříme a dáme péct. Pečeme 35 minut, aby klobásky získaly barvu.
- Dáme si vařit brambory na přílohu. Vaříme v osolené vodě.
- Klobáskové šneky otočíme, ale ještě předtím promícháme základ v pekáčku, přilijeme trochu černého piva a necháme péct dalších 20 minut. Na dalších 5 minut to můžete ohulit, zvyšte teplotu na 250 °C.
- Vařené brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla, nasekanou pažitku a 2 lžičky lučiny (chtěl jsem philadelhii, ale nějak mi uniklo, že došla). Vše pořádně promícháme.
- Podáváme.
Tip:
A protože je toho jídla pro víc než dva, samozřejmě zbylo, takže to byl další impuls na nový recept. Snídani se zapečenou klobáskou.