Pokus o ryché jídlo, který by měl vyjít. A také, přiznávám, vyšel. Jinak by neměl šanci, že vám ho budu doporučovat. Kuřecí prso od řezníka vydá za dvě ze supermarketu, takže uspokojí dva lidi, aniž by měli pocit, že se nenajedli. Trochu vás zdrží marinování, ale protože je maso nakrájené na nudličky, nepotřebuje na to celou noc. Komu nějak vadí sezam, může ho vynechat. To je finální záležitost. Jen se zbavíte o další zajímavou chuť.
Kuřátko na zelenině s rýží
Potřebujete: |
- 1 kuřecí prsní řízek – asi 350 g
- 150 ml sojové omáčky
- 3 lžičky třtinového cukru
- 2 lžičky škrobu
- 1,5 cm čerstvého zázvoru
- 6 stroužků česneku
- 1 lžičku vloček chilli
- 1 zelenou papriku
- 1 červenou papriku
- 1 mrkev
- 1/2 růžice brokolice
- 2 lžičky sezamových semínek
- rostlinný olej ano, řepkový
- jarní cibulku zelenou nať
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Do misky dáme sojovou omáčku, přidáme cukr, škrob, prolisovaný česnek, chilli a nastrouhaný zázvor. Dobře promícháme.
- Kuřecí prsní řízek nakrájíme na proužky. Dáme do marinády a necháme vychladit a odležet. Stačí 20 minut.
- Do pánve dáme lžíci oleje, který rozpálíme, přidáme nakrájené papriky, brokolici rozdělenou na růžičky, cibulku nakrájenou nadrobno. Restujeme do měkka, asi 5 minut. Dáme stranou a udržujeme v teple.
- Do pánve dáme lžíci oleje, který rozpálíme a na něm opečeme kuřecí maso, asi 3 minuty.
- Pak přidáme restovanou zeleninu, jdeště restujeme asi 2 minuty a pak přilijeme marinádu (po částech je to lepší). Přivedeme k varu a necháme mírně vařit 5 až 7 minut. Dochutíme případně solí a pepřem.
- Podáváme s rýží. Na porci rýže navrstvíme směs masa a zeleniny, posypeme sezamovým semínkem. (Pokud chcete výraznější chuť sezamu, stačí ho lehce opražit na suché pánvi.)