Krevety se tady objevují už docela často. Ale zatímco jsem sáhnul po těch menších vyloupaných, dneska jsou tu větší kalibři. Vyloupané s ocasy, jejich údajnou domovinou byl Vietnam. Jmenují se Panaeus monodon, kdyby se s nimi chtěl někdo seznámit. Můžete samozřejmě zkusit i krevety s kadeřavou kapustou nebo i krevety s bramborovu kaší.
Krevety s brokolicí a špagetami | S vínečkem bílým
Potřebujete: |
- 200 g vyloupaných krevet
- 200 g brokolice
- 4 stroužky česneku
- 5 cherry rajčátek
- 1 feferonku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- 120 g špaget
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Na rozpáleném oleji orestujeme nahrubo nasekaný česnek a feferonku. Přidáme blanšírovanou brokolici a na čtvrtiny nakrájená rajčátka. Restujeme ještě 2 minuty. Pak přidáme krevety a povaříme tak 3 minuty, aby zrůžověly.
- Přilijeme víno a necháme provařit. Mezitím si uvaříme v osolené vodě špagety.
- Trochu vývaru ze špaget přidáme ke krevetám. Přidáme scezené špagety, mírně osolíme a opepříme. Promícháme.
- Podáváme.
Tip:
Blanšírovaná brokolice je vlastně brokolice rozebraná na růžičky a vařená ve vroucí osolené vodě tak 3 až 4 minuty, pak ji scedíme a prolijeme studenou vodou.