It is fast, delicious, snadné a lehké. Na přípravu i jídlo. Pokud se vám nechce do bucatin, což jsou vlastně takové duté špagety (a jejich výhodou je, že šťávu máte vně i uvnitř těstovin), sáhněte po klasice - špagetách. Sáhnout můžete už po vyloupaných krevetách, stejně jako po těch které vypadají exotičtěji, ale pak je musíte vyloupávat. Volba je na vás.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
15minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
15minutes
It is fast, delicious, snadné a lehké. Na přípravu i jídlo. Pokud se vám nechce do bucatin, což jsou vlastně takové duté špagety (a jejich výhodou je, že šťávu máte vně i uvnitř těstovin), sáhněte po klasice - špagetách. Sáhnout můžete už po vyloupaných krevetách, stejně jako po těch které vypadají exotičtěji, ale pak je musíte vyloupávat. Volba je na vás.
Krevety s kapií a bucatini | Variace pro rychlou večeři
Dáme vařit těstoviny do osolené vody. Tak na al dente bucatini potřebují 8 minutes. Je dobré tím začít, protože budeme potřebovat vývar z těstovin při dalším z kroků.
Na oleji orestujeme nasekaný česnek. Staří stroužky nožem rozmáčknout a pak nasekat. Restujeme do půl minuty, to garlic nezhořkl.
Přidáme na proužky nakrájenou kapii a promícháme. Na středním ohni restujeme do poloměkka, tak 3 until 4 minuty.
Přidáme krevety a restujeme, aby zrůžověly. So 3 minuty by mohly stačit. Pak přilijeme trochu vývaru z těstovin, zakryjeme a dusíme 5 minutes
Těstoviny scedíme a hned propláchneme studenou vodou. Pak přidáme ke krevetám s kapií a promícháme. warms.
served. Pokud miluje parmezán, tak porci ještě posypejte strouhaným sýrem.
Tip:
BUCATINI
Těstoviny, které jsou také skvělé. Díky otvoru uprostřed bucatin vás čeká výjimečný chuťový požitek, píše výrobce. A má pravdu. Omáčka se dostane do dutin bucatin totiž již během přípravy. Jsou tak vynikající v lehké kombinaci s jakoukoliv omáčkou, včetně těch nízkotučných.