Zapečené těstoviny | A variation on baked pasta

The advertisement on the billboards could not be missed. And the fast food chain took the tempting and catchy name Pasta out of the oven, which usually only offers pizza. An overwhelming video review with ripped-off portions warned not to order anything. When you add to that, that the promised delivery will be twice as long and the price is not interesting, rather shocking, you know where the road doesn't lead. But I liked the idea. The combination of pasta and pizza is not so bad. After all, this can be invented and prepared at home. We already have some items here for baked pasta. Maybe mushrooms and ham. Or strumpet total in the usual presentation.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Today we will experiment.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Today we will experiment.
Zapečené těstoviny | A variation on baked pasta
Need:
Units:
How do you:
  1. Cook the pasta in salted water according to the instructions. Slice onion into rings, as well as sausages. Finely chop the hot peppers and jalapeño.
  2. Saute the onion in the oil.
  3. Add the sausages and fry slightly.
  4. Add ham knee.
  5. And hot peppers and peppers. If you don't want your food to be razor sharp, you can moderate the amount, or omit.
  6. Grease a baking dish with butter.
  7. Place the first layer of pasta.
  8. Add a layer of mixture. Add a little salt, pepper and add a little pizza seasoning mix.
  9. Top with pasta.
  10. Cover with the mixture again, season again slightly and add the pasta on top.
  11. Bake in the oven at a temperature of about 200 °C 20 minutes.
  12. Mix the eggs in the cream, osolíme a opepříme.
  13. Add some cheddar.
  14. Pour the cream over the pasta.
  15. Return to the oven 10 minutes. Then sprinkle with the remaining cheddar and bake at a temperature of 250 °C 5 minutes, to form a cheese crust on the surface.
  16. Můžeme podávat.
  17. Maybe with a cucumber, either quick-fermented or sterilized.

Pork stew with mushrooms | A little different

Na guláše už tu máme několik receptů, třeba ten hospodský and also ještě jeden, ale vlastně jsem nikdy nedělal vepřový guláš. Proč, to nevím. Takže to napravíme. Jenže to bude guláš trochu jinak.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.
Pork stew with mushrooms | A little different
Need:
Units:
How do you:
  1. Maso nakrájíme na kousky.
  2. Slice mushrooms.
  3. V kastrolu rozehřejte olej na středním plameni. Za stálého míchání vařte cibuli 4 minuty nebo dozlatova.
  4. Zvýšíme teplotu a přidáme maso. Vaříme tak 5 until 8 minutes, that meat overcast.
  5. Přidáme houby...
  6. ... and toss.
  7. add the cumin.
  8. Přidáme uzenou papriku.
  9. Toss.
  10. Přidáme ještě rajčatový protlak.
  11. Přidáme trochu vody a opět promícháme.
  12. Zakryjeme a necháme dusit tak 30 minutes on low heat.
  13. Stir in sour cream, promícháme a...
  14. ... přidáme oregano. Vaříme za míchání 1 minutu nebo dokud omáčka nezačne bublat. Ochutíme solí a pepřem.
  15. Serve with mashed.
  16. Variantou jsou těstoviny.

Niçoise salad (read nysuáz) | Variations on a theme

Variace oblíbeného francouzského salátu Niçoise, který dobyl celý gastronomický svět. V originální verzi, která však nevznikla v Nice, jak říká chytrá PrimaFresh, ale v Paříži, doplňuje brambory, green beans, vařené vejce a černé olivy grilovaný tuňák. Vyměňte tuňáka na pokraji vyhynutí za konzervované sardinky, radí televize, a výrazné černé olivy za nasládlá cherry rajčata, odlehčete majonézovou zálivku zakysanou smetanou a získáte svěží a zároveň sytý salát, ke kterému se budete s chutí vracet celé léto. Zeleninu můžete navíc obměňovat podle sezony. Ale každý vám řekne, že salát Niçoise [nysuáz], v českém prostředí také jednodušeji nazývaný niceský salát, pochází z francouzského města Nice. Je to trochu zamotané, ale nic nebrání tomu, abychom si pochutnali.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 30 minutes
Přesný seznam správných ingrediencí prakticky neexistuje. „Má se za to, that ,klasický‘ salát niçoise neobsahuje brambory, rýži ani těstoviny a taky žádnou vařenou zeleninu. S tím ovšem dost kontrastuje to, co se po celém světě jako salát niçoise označuje – totiž salát, jehož nedílnou součástí jsou vařené brambory či zelené fazolky,“ tvrdí známý kuchař Roman Paulus. Obě tyto suroviny obsahuje i jeho recept. Tepelnou úpravu některých surovin navíc hrdě staví na odiv: do salátu patří ještě teplé vařené brambory a lehce orestované fazolky. Předepsaný není ani způsob podávání salátu: někdo tvrdí, že niçoise by se měl servírovat na tzv. salátovém lůžku, na listu salátu. „Někdy se taky jednotlivé ingredience vyskládávají na mělkou mísu jedna vedle druhé, tady rajčata, vedle fazolky, pak vajíčka a tak dále. Vše se přelévá zálivkou, ovšem nemíchá,“ říká šéfkuchař. „Většina kuchařů se shodne na tom, že v salátu niçoise mohou být rajčata, listový salát, green beans, olivy, anchovies, vařené vajíčko a tuňák,“ pokračuje šéfkuchař s tím, že v něm ale klidně můžete najít taky ředkvičky, artyčoky nebo cibuli. „Pro přípravu doma je možné vyměnit či vynechat jakoukoli ingredienci – záleží hlavně na vaší chuti.“ Toliko známý kuchař. Když jsem přemýšlel, jak tento salát poskládám, přišly mi do ruky ředkvičky, evidentně jsem se trefil.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 30 minutes
Přesný seznam správných ingrediencí prakticky neexistuje. „Má se za to, that ,klasický‘ salát niçoise neobsahuje brambory, rýži ani těstoviny a taky žádnou vařenou zeleninu. S tím ovšem dost kontrastuje to, co se po celém světě jako salát niçoise označuje – totiž salát, jehož nedílnou součástí jsou vařené brambory či zelené fazolky,“ tvrdí známý kuchař Roman Paulus. Obě tyto suroviny obsahuje i jeho recept. Tepelnou úpravu některých surovin navíc hrdě staví na odiv: do salátu patří ještě teplé vařené brambory a lehce orestované fazolky. Předepsaný není ani způsob podávání salátu: někdo tvrdí, že niçoise by se měl servírovat na tzv. salátovém lůžku, na listu salátu. „Někdy se taky jednotlivé ingredience vyskládávají na mělkou mísu jedna vedle druhé, tady rajčata, vedle fazolky, pak vajíčka a tak dále. Vše se přelévá zálivkou, ovšem nemíchá,“ říká šéfkuchař. „Většina kuchařů se shodne na tom, že v salátu niçoise mohou být rajčata, listový salát, green beans, olivy, anchovies, vařené vajíčko a tuňák,“ pokračuje šéfkuchař s tím, že v něm ale klidně můžete najít taky ředkvičky, artyčoky nebo cibuli. „Pro přípravu doma je možné vyměnit či vynechat jakoukoli ingredienci – záleží hlavně na vaší chuti.“ Toliko známý kuchař. Když jsem přemýšlel, jak tento salát poskládám, přišly mi do ruky ředkvičky, evidentně jsem se trefil.
Niçoise salad (read nysuáz) | Variations on a theme
Need:
Salát
Dresink
Units:
How do you:
  1. Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme neoloupané brambory. Vaříme tak 20 minutes. Brambory scedíme a necháme zchladnout.
  2. Brambory pokrájíme na poloviny nebo čtvrtiny.
  3. V hrnci s osolenou vodou, kterou přivedeme k varu, spaříme zelené fazolky. Just 2 minuty.
  4. Fazolky slijeme a zchladíme studenou vodou. Pak vyjmeme a necháme okapat.
  5. Do vroucí osolené vody vložíme vejce a vaříme 5 minutes. Vodu s vejci slijeme a vejce zalijeme studenou vodou. Necháme chladit tak 2 minuty. Vejce oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny.
  6. Cherry rajčata pokrájíme na poloviny. Ředkvičky pokrájíme na poloviny.
  7. Rajčátka, potatoes, vejce a ředkvičky smícháme.
  8. Přidáme zelené fazolky.
  9. Roztrháme dva listy salátu a přidáme do mísy.
  10. Salt and pepper.
  11. Přidáme okapané sardinky.
  12. Na dresink smícháme zakysanou s citronovou šťávou a olejem.
  13. add water.
  14. Season with salt, pepřem a cukrem.
  15. Stroužky česneku rozmáčkneme plochou stranou nože. Česnekem vytřeme misku pro podávání salátu.
  16. V misce vytvoříme ze salátu lůžko. Salát přendáme na salátové lůžko.
  17. Přelijeme dresinkem.
  18. served. Enjoy your meal.

Mackerel baked with potatoes | Variace na známé téma

Už tu máme podobné kousky dovádění s makrelou.Třeba retro or rybářský experiment čis paprikou a rajčaty.





Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 30 minutes
Cook Time
45 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 30 minutes
Cook Time
45 minutes

Není to rychlovka, ale zase můžete ocenit jednoduchost receptu, který se povede každému. Tím nikoho nepodceňuji, jenom chci říct, že je to taková brnkačka. K zapečené makrele můžete přidat okurkový salát, nakládanou okurku nebo jinou zeleninovou laskominu.


Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 30 minutes
Cook Time
45 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 30 minutes
Cook Time
45 minutes

Není to rychlovka, ale zase můžete ocenit jednoduchost receptu, který se povede každému. Tím nikoho nepodceňuji, jenom chci říct, že je to taková brnkačka. K zapečené makrele můžete přidat okurkový salát, nakládanou okurku nebo jinou zeleninovou laskominu.

Mackerel baked with potatoes | Variace na známé téma

Need:



Units:

How do you:
  1. Brambory uvaříme ve slupce a po mírném vychladnutí oloupeme. just as 20 minutes, je to započítáno v čase na přípravu.
    Uvaříme brambory

  2. Nachystáme si všechno, What we need. Z makrely pak vybereme maso.
    Připravíme

  3. Zapékací misky vymažeme máslem. Na dno poklademe na plátky nakrájené brambory.
    Vymažeme misky

  4. Poklademe vrstvou na půlměsíčky nakrájenou cibuli.
    Poklademe cibuli

  5. Přidáme vrstvu makrely.
    Přidáme maso makrely

  6. Opepříme.

  7. Překryjeme další vrstvou brambor. Navrch položíme kousek másla a dáme do trouby předeřáté na 220 °C. Teplotu stáhneme na 200 ° C and bake 25 minut nebo dokud brambory nezačnou zlátnout. I like, když mají brambory tu zlatavou kůrčičku. Ona změkne v momentě, kdy uděláte další krok. Ale chuťově to tam zůstane.
    Přidáme brambory

  8. Mezitím rozmícháme zakysanou smetanu s vejci a trochou mléka.
    Smetana s vejci

  9. Dobře prošleháme.
    Rozmícháme

  10. Opepříme a osolíme.
    Přidáme pepř

  11. Zalijeme smetanou brambory s makrelou.

  12. Dáme zpět do trouby a pečeme 15 minutes.

  13. Finished.
    Zapečeme

  14. served. Třeba s pikantním okurkovým salátem.
    Podáváme