A bude to návrat skoro vánoční. Inspiraci dodal David Korecký z restaurace Konírna. A také Pavel Sapík, z Terasy U Zlaté studně. Pánové se liší, to je docela logické, ale stejně nevybočí, protože proč také?! Trochu si to poupravím i já, zrychlím, zjednoduším. Pokud jste někdy sáhli po zeleninové směsi pro přípravu bramborových salátů, tak jsme teď na jedné lodi.
Bramborový salát | Proč se nevrátit ke klasice?
Potřebujete: |
- 480 g vařených brambor
- 1 sklenice zeleniny pro bramborový salát 320 g
- 2 vejce
- 225 ml tatarské omáčky
- pepř
- 2 lžíce hořčice
- sůl
Jednotky:
Jak na to:
- Brambory uvaříme ve slupce, tak asi 20 minut. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Směs na bramborový salát přecedíme.
- Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme.
- Přidáme k bramborám a zelenině.
- Přidáme tatarskou omáčku, pepř a sůl.
- Přidáme hořčici.
- Jemně promícháme odspodu, aby se brambory nerozmlátily.
- Hotovo. Dáme vychladit.
Tip:
Třeba se hodí směs z jižní Moravy: