Může se to zdát trochu přes hlavu, ale k tomuto receptu mě inspirovala foodblogerka Malajka Bee, která žije a vaří v Kalifornii. Tak si s ní pojďme zahrát na Itálii. Je to takový globální guláš, ale guláš tentokrát vařit nebudeme. Protože jde o inspiraci, bude tenhle recept také trochu i český, ať je to takové ještě víc babylonské. A přidal jsem na poslední chvíli zelené fazolky. Jak to dopadne? Ochutnejte, nebudete litovat.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Italské kuře to je nejspíše pro použití barev. Červenou z italské vlajky zastupují rajčata, zelenou bazalka a fazolky (ty mě napadlo přidat až v poslední chvíli) a bílou při troše představivosti kuře. Do bílého masa se řadí zejména maso drůbeží (konkrétně kuřecí a krůtí). Tak jsme tady správně.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Italské kuře to je nejspíše pro použití barev. Červenou z italské vlajky zastupují rajčata, zelenou bazalka a fazolky (ty mě napadlo přidat až v poslední chvíli) a bílou při troše představivosti kuře. Do bílého masa se řadí zejména maso drůbeží (konkrétně kuřecí a krůtí). Tak jsme tady správně.
Dušené kuře po italsku | Malajsko-kalifornská inspirace po česku | A jsou tam i fazolky
Rozehřejeme lžíci oleje v litinové pánvi a opečeme kuřecí stehna. Nejprve stranu s kůží.
Maso i s výpekem dáme stranou. Přidáme olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek a dáme mu minutu, aby se orestoval.
Přidáme krájená rajčata a cukr. Promícháme a chvilku povaříme.
Vrátíme do pánve maso i se šťávou. Přidáme nasekanou bazalku a zelené mražené fazolky. ZJeště přidáme kuřecí vývar. akryjeme a na mírném ohni dusíme asi 25 minut.
Tohle je opravdu rychlovka, takže si klidně můžete dost přispat a pak se postavit ke sporáku půlhodinku před obědem. No, jasně, zvládáte toho během dopoledne víc a určitě rádi dobrou snídani. Takže to berte jako informaci, že s tímto jídlem se fakt nebudete moc zdržovat. A na chuti to nic neubere.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Potřebujeme jenom jednu pánev, takže další výhoda. Ale není to žádný eintopf!
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Potřebujeme jenom jednu pánev, takže další výhoda. Ale není to žádný eintopf!
Slaninové kuře se zelenými fazolkami | Vše v jedné pánvi
Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opečeme. Slaninu vyjmeme z pánve.
Kuřecí prsa nakrájíme na delší "hranolky", osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova z každé strany. Kuřecí maso dáme stranou.
Jemně nakrájenou šalotku orestujeme v pánvi. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme tak půl minuty.
Přidáme víno, vývar a tymián, promícháme.
Přidáme zelené fazolky, snížíme teplotu a vaříme tak asi 5 minut. Vrátíme do pánve kuřecí kousky a opečenou slaninu.
Podle chuti můžeme ještě dosolit. Promícháme a zakryjeme. Po 5 minutách poklici na straně podložíme, aby mohla unikat pára a necháme ještě 5 minut mírně vařit, aby se omáčka trochu redukovala.
Kuře ovoněné česnekem v pikantní omáčce je skvělá rychlá večeře. Něco ve stylu šup sem šup tam. Jo, dělám si legraci, ale tak nějak to je. Než si uvaříte rýži, budete mít skoro hotovo.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Nemusíte se bát ostřejšího koření, vše se v omáčce spojí a nic nebude vyčnívat. Klidně přidejte do omáčky o dvě lžíce vína víc, uvidíte, že i tak ve finále omáčku při vaření bude potřeba ještě trochu ředit. Každopádně finálně by omáčka měla být hustá, ale tekutá. A když už tak všechno voní asijsky, připravte si jako přílohu jasmínovou rýži.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Nemusíte se bát ostřejšího koření, vše se v omáčce spojí a nic nebude vyčnívat. Klidně přidejte do omáčky o dvě lžíce vína víc, uvidíte, že i tak ve finále omáčku při vaření bude potřeba ještě trochu ředit. Každopádně finálně by omáčka měla být hustá, ale tekutá. A když už tak všechno voní asijsky, připravte si jako přílohu jasmínovou rýži.
Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Smícháme všechny ingredience omáčky.
V pánvi wok zahřejeme olej a opečeme kuřecí kousky dorůžova. Opečené kuřecí maso dáme stranou.
Do pánve dáme nakrájené zelené fazolky a za stálého míchání opečeme. Tak 2 až 3 minuty.
K fazolkám v pánvi přidáme opečené kuřecí maso a zalijeme připravenou omáčkou. Promícháme a na střední teplotě vaříme až omáčka zhoustne. Pokud je až příliš hustá, kvůli škrobu, přilijeme horkou vodu. Teplotu zmírníme a vše necháme provařit.
Podáváme s rýží. Vytvoříme na talíři rýžové lůžko a přelijeme je omáčku s masem a fazolkami.